Detalii despre Grand Theft Auto IV

Se pare că acest episod din GTA se va desfăşura într-un oraş real: New York. Pâna acum cei de la Rockstar localizau acţiunea într-un mediu pe care îl recunoşteai usor, dar nu dădeau nume de oraşe reale. în Liberty City. Oricum, Rockstar a reprodus în detaliu aspecte ale New York-ului şi se pare că grafica va impresiona.
După ce m-am uitat şi la versiunea HD a trailerului am văzut că pe spatele vaporului Platypus scrie Liberty City.

Personajul pare a fi un infractor rus ce a venit în America cu speranţa că lucrurile sunt altfel. Mă gândesc că au destule elemente pentru o poveste interesantă.

Acum mai rămâne doar să aşteptăm până în octombrie ca jocul să apară – asta în caz în care nu vor fi întârzieri.

Alte informaţii despre joc:

  • Numele personajului principal este Niko Bellic, un emigrant est-european care a venit în Liberty City pentru a trăi “visul american”. Acţiunea se va petrece în Liberty City în anul 2007, dar oraşul va fi mai mare decât cel din GTA 3.
  • Statuia Libertăţii se numeste în GTA IV Statuia Fericirii, Broker este echivalentul Brooklyn-ului, Manhattan este Algonquin, Queens se numeşte Dukes, Bronx este Bohan iar New Jersey este Alderney. Harta este mai mică decat San Andreas dar mult mai detaliată.
  • Rockstar va oferi jucătorilor o mai mare libertate faţă de celelalte titluri, structura jocului permiţând o mai mare capacitate de interacţionare cu celelalte personaje.
  • Nu vor fi avioane în GTA IV deoarece ideea unui singur oraş cu mai multe aeroporturi nu ar părea foarte realista. Rockstar va oferi mijloace de transport mai obişnuite faţă de predecesori (care ofereau unicicluri, jetpacks şi alte chestii) dar se pare că vor fi motociclete.
  • Dupa o secvenţă iniţială de încărcare, jocul nu se va mai încărca nici măcar în tranziţiile interior-exterior şi viceversa.
  • Ambele versiuni de joc, PS3 si Xbox 360 vor fi aproape identice, cu menţiunea că pentru Xbox 360, Rockstar va oferi şi conţinut episodic pentru utilizatori.
  • GTA IV va avea un mod multiplayer, dar nu va fi un MMORPG, va fi ceva “distractiv şi care va merge bine cu modul singleplayer”.

 Sursele: http://www.netview.ro/gta-iv-rockstar-games-pune-gamerii-pe-jar/ , http://www.arenait.net/2007/04/12/noi-detalii-despre-gta-iv/

Publicat în GTA IV, Ştiri. Etichete: , . Leave a Comment »

Lasă un comentariu